Nincs engedélyezve a javascript.

2024. szeptember témája

A Kamasz Tapasz első alkalmán általánosságban a megváltozott szülői szerepkörről beszélnénk. Véleményem szerint az elmúlt néhány évben radikálisan átalakult a szülő feladata. Merőben új kihívások előtt állunk, melyekkel korábban semelyik más szülő-generáció nem találkozott.

Az élet drasztikusan felgyorsult. Rengeteg inger éri a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt. A futótűzként terjedő képernyőhasználat pedig mindezt tovább súlyosbítja.

2-4.jpg

Ezért egyre inkább úgy érzem, hogy a szülő egyik elsődleges feladata, hogy védőburkot hozzon létre gyermeke körül, mely szűri az őket érő ingereket, lassítja mindennapjaikat. Az ún. „Slow life” életstílus ebben segít.

A Slow Life mozgalom napjainkban egyre népszerűbb. Célja az élet apró szépségeinek újbóli felfedezése. Az elmélyedés, a pillanat megélése, az egymásra történő odafigyelés. A sérülékeny, érzelmileg fogékony kamaszok lelkivilágához ez a fajta érzékeny szemléletmód tökéletesen idomul.

És mindezt hogyan tudjuk napi szinten megvalósítani, átadni? Többek között erről is fogunk beszélgetni szeptemberi találkozónkon.

 

Várunk benneteket szeretettel!

⏰ Beszélgetés időpontja: 2024. szeptember 27. 18-20 óráig

🚩Helyszín: ÁkomBákom Könyvesbolt (Szeged, Bartók tér 4.)