Nincs engedélyezve a javascript.

Webshop

debaba Monokróm babakártya
debaba Monokróm babakártya
debaba Monokróm babakártya
debaba Monokróm babakártya

debaba Monokróm babakártya

A babák vizuális érzékelése csecsemőkortól 3 éves korig fejlődik a legintenzívebben. Életük első fél évében hatalmas fejlődésen megy keresztül az idegrendszerük, és ezáltal a látásuk is: három hónapos korukig csak az ún. akromatikus színeket érzékelik, (fekete-fehér-szürke) illetve a fény-árnyék kontraszt által megteremtett formákat.
Raktári kód:
104457
ISBN:
1000003436
Gyártó kód:
DKR1233
Készleten szállítás:
1-2 munkanap
Online ár:
4 590 Ft

Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár

Bevezető ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon

Leírás
A babák vizuális érzékelése csecsemőkortól 3 éves korig fejlődik a legintenzívebben. Életük első fél évében hatalmas fejlődésen megy keresztül az idegrendszerük, és ezáltal a látásuk is: három hónapos korukig csak az ún. akromatikus színeket érzékelik, (fekete-fehér-szürke) illetve a fény-árnyék kontraszt által megteremtett formákat. Vagyis ha azt mondjuk, monokróm kontrasztkártya, definiálnunk kell mit jelent a monokróm és milyen kontrasztról is van szó, hiszen egy komplementer kontrasztot még nem érzékelnek a kisbabák. Egy kontraszt lehet magában való, fény-árnyék, sötét-világos, hideg-meleg, komplementer, szimultán, minőségi vagy mennyiségi. Akkor lesznek a babakártyák valóban fejlesztő kártyák, ha fény-árnyék kontraszttal megjelenített grafikát használunk.

A kutatásokból (The visual response of the human newborn to linear contour – Kessen, Haith, & Salapatek, 1970) az is kiderült, hogy a lekerekített élek sokkal tovább megragadják a figyelmüket, mint az egyenes vonalak, szögletes vagy hegyes formák. Éppen ezért úgy alkottuk meg a babakártyákat, hogy a lapok egyik oldalán egyszerűbb, kerekded formaábrázolással jelenítettük meg az állatokat, a kártyák másik oldalán pedig egy sokkal részletgazdagabb grafikát álmodtunk meg. Így egy olyan látás-, és idegrendszer fejlesztő kártyacsomagot alkottunk meg, amely sokáig leköti a baba figyelmét.

Az első szín, amit az akromatikus színektől meg tudnak különböztetni, (körülbelül három-négy hónapos korban) az a piros, de négy-öt hónapos korukra a többi színt is felismerik és megkülönböztetik. Így ha már kinőttetek a babakártyás korból, a puha, színes babakönyv lesz a legújabb kedvencetek, hiszen a figurák és grafikák megegyeznek a babakártyákon található illusztrációkkal, a színek viszont magasabb szintű fejlesztést tesznek lehetővé.

A monokróm nem azt jelenti, hogy fekete-fehér!

A görög „monosz” = egyforma, egyetlen és „khróma” = szín szavakból ered, vagyis azt jelenti, egyetlen szín.

Így tehát ha azt mondjuk egy babaszobára, hogy monokróm, az nem azt jelenti, hogy fekete-fehér, hanem azt, hogy egyetlen színből és annak árnyalataiből áll. Így lehet monokróm egy menta, egy rózsaszín vagy egy sárga babaszoba is.
Értékelések
Értékelem a terméket
Még nincs értékelés